sunnuntai 12. elokuuta 2012

Synttäreitä, käsitöitä ja pihan laittoa


Tälläinen herkullisen näköinen kakku oli Veeran  6-vuotis syntymäpäivillä. Äiti oli sen tehnyt Veeran toiveiden mukaisesti. Juhlat vietettiin jo heinäkuun lopulla. Huomenna tämä tyttönen sitten aloittaa esikoulun<3  Pitihän ne kynttilät puhaltaakkin ja hienosti onnistui..



Vasemmalla oleva kuva on topista, jonka vein siskontyttö Sannalle syntymäpäivälahjaksi. Alla oleva kuva on suurennettu tuosta kukasta jaka on topin vasemmalla puolella. Sanna itse valitsi mallin ja värin ja minä sitten toteutin...
 Alla oleva kuvasarja on meidän mökiltä. Pihaan laitoimme viikonlopun aikana kivetyksen suihkulähteen ympärille. Itse suihkulähde on ollut paikallaan jo vuoden verran. Antti teki ensin pohjatyöt. Otti nurmikon pois ja laittoi muovit alle. Sen jälkeen tasattiin pohja ja laitettiin hiekka. Piti myöskin kaivaa putkelle oja, johon tuli sähköjohdot. Siksi nuo siniset narut näkyvät tuossa oikeassa sivussa. Noiden narujen avulla vedettiin johdot putken läpi.
Tässä jo hieman kivetystä paikallaan. Ensimmäisen kivikierroksen jälkeen jätimme muutaman sentin raon, koska siihen istutimme maanpeittokasvia.

 Melkein kivet paikoillaan. Sää onneksi suosi meitä ja saimme ilman vesisadetta työskennellä.

 Siinä kivetys on jo valmiina ja maanpeittokasvikin istutettuna.

Täysin valmiina. Suihkulähde toiminnassa ja kukat paikoillaan. Innolla odottelemme ensi kesää, että pääsemme näkemään millaiseksi kukat alkavat kasvaa.
 Muutama kuva vielä eri suunnilta otettuna. Tämä oli tosi mukavaa työtä. Aika kului kivasti ja yhdessä saimme miettiä ja suunnitella paikan ja kivetyksen juuri sellaiseksi
kuin halusimmekin.


Mökistä katsottuna suihkulähde näkyy hienosti olohuoneen ikkunasta.Samoin taustalla näkyvän saunamökin terassilla istuttaessa näkymä on silmää hivelevä. Sitä on rauhoittava katsella ja ajatus lepää.
Viikonloppu oli mukava ja saimme tehdyksi sen mitä ajattelimmekin.

4 kommenttia:

  1. Oijoiiii... IHANA! Tosi hyvä idea jättää tuohon kivetykseen "aukot" kasveja varten. Ensi kesänä se on vieläkin hienomman näköinen, kun nuo kasvit pääsee kunnolla vauhtiin :)

    VastaaPoista
  2. Oltiin kyllä itsekkin tyytyväisiä ja toivotaan, että ensi kesänä sitä on vieläkin kivempi katsella:)

    VastaaPoista
  3. Tosi ihania kuvia ja kyllä on hieno tuo suihkulähde :)

    VastaaPoista