sunnuntai 19. elokuuta 2012

Viikonlopun menoja

Olimme päättäneet jo muutama viikko sitten, että lähdemme Juthbackan markkinoille perjantaina jos vain sää suosii. Olin kuullut markkinoista ensimmäisen kerran viime syksynä yhdeltä työkaveriltani joka oli siellä käynyt. Perjantaina oli mitä hienoin ilma ja niinpä suunnistimme työpäivän jälkeen kohti markkinoita.
   
En uskonut silmiäni, kun pääsimme lähemmäksi paikkakuntaa. Autojen parkkipaikat alkoivat noin kilometrin päästä varsinaista markkinapaikkaa. Myyjiä oli kuulemma tänä vuonna 700. Alue oli usean hehtaarin ja ihmisiä oli niin, että ei voi tajuta. Hauskinta näissä markkinoissa on se, että ne ovat läpi yön. Kauppaa siis tehdään yölläkin.

Sitä tavaran paljoutta ei voi edes selittää. Mekin löysimme yhden Aino Aallon jälkiruokamaljan oikeassa värissä. Kyseinen väri on loppunut jo jokunen vuosi sitten. Yksi oli mennyt rikki ja nyt saimme tilalle samanlaisen. Taas on oikea määrä täynnä:) Arabian vuosilautasia etsin myös, mutta kyseisiä vuosia en sattunut löytämään, vaikka muuten lautasia oli ihan mielettömän monessa paikassa myynnissä.

Useamman tunnin kiertelimme ja päätimme, että ensi vuonna tulemme hieman myöhemmin illalla. Aurinko paistoi nimittäin niin lämpimästi ja kirkkaasti, että se vaikeutti näkemistä ja hiki virtasi:)

Sieltä tullessamme pysähdyimme Alahärmään tapaamaan meidän kummipoikaa, joka sitten lauantaina täytti 18 vuotta. Hän lauloi ja soitti kitaraa meille ja meillä oli siis oikein kultturelli ilta:)))

Lauantaiaamuna sitten lähdimme vaateostoksille. Meille on tulossa häät syyskuun alussa, johon juhlaan tarvitsisin uudet vaatteet. Käsilaukku on jo valmiina;DD
Saatatteko uskoa, että noin sadan kilometrin säteellä + kaikki kaupat Seinäjoella kuljettiin... Tulos oli se, että yhdessä kaupassa oli mieluiset mekko ja jakku! Siinä oli vain yksi vika, hinta 357e.......En sitten ostanut yhtä kertaa varten. Nyt täytyy kartoittaa tilanne uusiksi ja miettiä, että mitä tekis??

Tänään olen sitten tehnyt kaalikääryleitä pakastimeen aika lailla. Toki niitä piti heti maistaa ja hyväksi taas todettiin. Kaaliruoka on lempiruokaani. Olkoon se missä muodossa tahansa niin aina maistuu:)
Nyt on viikonloppu kohta vietetty, mutta jotain ajankulua voisi vielä keksiä..Tiedä  vaikka lähtis kyläilemään ja iltakahville:)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti