sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Käsitöitä, kesäkauden päättäjäisiä ja leipomuksia...

Käsitöitä on taas tehty vaihtelevasti. Nämä "unitossut" niinkuin kaverini ne nimitti, valmistuivat pari viikkoa sitten Novitan sukkalehden ohjeista. Vein ne työkaverilleni ja hän alkoi käyttää niitä heti unisukkina. Pehmeä puuvillalanka oli oikein sopiva kyseisiin sukkatossuihin.

Tossut tehtiin virkkaamalla ja aloitettiin kärjestä.Lanka oli minulla kotona ja jo joitakin vuosia sitten ostettu jotain erityistä työtä varten.




Nämä sukat tein Nalle-langasta. 
Sukat matkasivat tänään Ouluun Noora tyttären mukana.



Elokuun viimeinen viikonloppu vietettiin taas perinteisesti kesäkauden päättäjäisiä mökeillä, eri puolilla Suomea. Meillä oli ystävä pariskunta kylässä ja iltaan kuului saunomista grillaamista ja kaikenlaista oheistoimintaa. Ilta kului jutustellen ja nauraen pitkälle aamuyöhön. Sää oli onnistunut.


 Penni oli onnensa kukkuloilla, kun Kirsi piti sylissä ja rapsutti kaiken aikaa. Tämä pariskunta saakin Pennin aina villiksi, kun he saapuvat maisemiin.
 Eilen aamulla muun väen vielä nukkuessa aloin valmistamaan kesäkurpitsa piirakkaa. Ohje oli osaksi oma sovellukseni ja osaksi mukailin netistä ottamaa ohjetta. Kesäkurpitsan lisäksi tuli sipulia, punaista, keltaista ja vihreää paprikaa, mausteita maun mukaan. Kostukkeena pari kananmunaa ja ruokakermaa. Päälle vielä puolikkaita kirsikkatomaatteja ja hallomi-juustoa paloina. Pohjana oikein kuiturikas taikina. Noora piti kovasti kyseisestä piirakasta.

2 kommenttia:

  1. Minä kokeilin tänään kesäkurpitsaleivän ohjetta
    http://www.nicehouse.fi/keittio/reseptit/halloween/index.htm#piirakka.Monta palaa on jo leikattu.Olen tutkinut tosissani kurpitsapiirakan ohjeita, mutta päädyin tähän.

    VastaaPoista
  2. Kappas vaan, täällähän oli tuttuja :) Kiitos vielä hauskasta illasta - tuli taas muutama vuosi lisää :D On muuten tosi kauniit nuo pitsisukat, pitää varmaan itsekin tehdä (kun on tuo lehtikin nääs :DDDD)

    VastaaPoista