sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Haltiointia Kajaanissa....


Olimme pari viikkoa sitten haltioimassa lapsia Kajaanissa, kun vanhemmat olivat Levillä häissä. Minulla oli vapaapäivä perjantaina, joten lähdimme torstaina heti töiden jälkeen kohti Kajaania ja pitkää viikonloppua siellä. Vanhemmat lähtivät sitten ajamaan varhain aamulla kohti hääpaikkaa ja me jäimme lasten kanssa kotiin.
Yllä olevassa kuvassa Penni on päässyt Veeran kainaloon heti perjantaiaamuna. Lapset ovat juuri heränneet ja ovat siis yöpuvuissaan.
Tämä kuva on otettu Kajaanin torilla. Pietari Brahen patsaan juuressa paappa on lasten  kanssa. Siellä vietimme lauantaina aikaa katsellen torielämää. Lapset saivat ilmapalloja ja karkkeja eri poliittisten puolueiden kojuilta. Nämä lapset kyllä pitivät enemmän palloista kuin karkeista:)


Veera on tosi innokas ulkoiluttamaan Penniä. Hänestä on jo kovasti apua siinäkin asiassa. Kysyin Veeralta haluaisiko hän koiran ja tyttö vastasi empimättä, kyllä. Tiedustelin vielä, että voisiko se olla tällainen kuin Penni. Tyttrö siihen, että kyllä, mutta sen pitäisi ollakin Penni!!!


Leevistä on kaikkein kivointa viettää aikaa hiekkalaatikolla ja siellä hän kyllä viihtyykin vaikka miten kauan. Jos jossain astiassa on vielä hieman vettäkin, on kaikki asiat kunnossa:)))) Ja Penni saa juosta niin paljon kuin suinkin jaksaa. Siitä pitävät Veera ja Juuso huolen.

Lapset ovat innokkaita myöskin pihatöihin. Heiniä haravoitiin jopa viereiseltä rakentamattomalta tontiltakin, jossa se oli lasten pituiseksi kasvanutta.

Veera ajeli kesällä synttärilahjaksi meiltä saamallaan pyörällä. Takapihalla ajelun aikana ei tarvittu kypärää, muuten se on aina käytössä. Turvallisuudesta täytyy pitää huolta aina.

Pitihän sitä Leevinkin saada kokeilla pyörää, vaikka jalat eivät yltäneetkään polkimille, mutta olo oli miehekäs:)

Lapset ovat todella innoissaan auttamassa joka asiassa. Heidi on heidän kanssaan tehnyt kaikkia kotitöitä ja antanut heidän olla
kaikessa mukana. Tässä Leevi 2v auttaa mummaa vispaamaan kananmunia kinkkukiusaukseen. 


 Juuso ja Veera pyyhkivät pölyjä äidin ja isän makuuhuoneesta. Kaikki muutkin huoneet saivat kiiltoa pintaan kun tämä pari touhusi. Viikonloppu sujui tosi nopeasti ja lasten kanssa oli kiva olla ja touhuta. Kieltämättä mumma ja paappa olivat väsyneitä ajellessaan kotia kohti sunnuntai-iltana. Kuitenkin päälimmäisenä oli hyvä olo, kun pystyy olemaan avuksi ja jaksaa vielä toivottavasti mont, monta vuotta olla mukana lasten ja lastenlasten elämässä. Niin paljon se antaa potkua omaan elämään, että mistään hinnasta näistä hetkistä emme luopuisi:))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti